Si a fost seara, si a fost dimineata

Ken Follett este unul din cei mai iubiti si mai prolifici autori din lume,cu 31 de carti publicate printre care Si a fost seara si a fost  dimineata Ken Follett, si peste 170 de milioane de copii vandute in 80 de tari si traduse in 33 de limbi. Seria Kingsbridge, din care fac parte Stalpii pamantului, O lume fara sfarsit si Coloana de foc, s-a vandut in peste 40 de milioane de copii in intreaga lume. Autorul Si a fost seara si a fost  dimineata Follett, traieste in Hertfordshire, in Anglia.

Follett s-a nascut in 1949 la Cardiff,a obtinut o licenta in filosofie la University College din Londra, a lucrat ca ziarist si a inceput sa publice in 1978.
“Si a fost o seara, si a fost  dimineata” este o incursiune in Anglia anului 997. Normanzii si vikingii ataca Anglia. Pe fondul evenimentelor tulburi, se desprind vietile a 3 personaje: un tanar constructor de ambarcatiuni, a carui casa este atacata de vikingi, iar el trebuie sa ia totul de la capat; o nobila normanda care se casatoreste din dragoste si-si urmeaza sotul peste mare, fiind expusa unor mari pericole; un calugar care viseaza sa-si transforme modesta abatie intr-un centru de cultura admirat in toata Europa.

Insa,un episcop nemilos urzeste planuri diabolice impotriva lui pentru a-si mari averea si puterea.
Autorul realizeaza o descriere detaliata a locurilor si a personajelor, in stilul caracteristic. Printr-o remarcabila analiza psihologica ,autorul creeaza personaje memorabile.

Actiunea ,,Si a fost seara,, are loc la sfarsitul Epocii Intunecate si la inceputul Evului Mediu, prin urmare avem o noapte urmata de dimineata , iar fraza cu care incepe cartea este una biblica : a fost o seara si a fost dimineata – aceasta a fost prima zi, spune autorul.
In “Multumiri”, Ken Follett afirma:”Evul Intunecat a lasat putine urme. Nu multe lucruri au fost consemnate in scris si au existat putine imagini.

In urma cu o mie de ani sau mai mult, aproape toate cladirile erau construite din lemn, care a putrezit. Asta lasa mult loc imaginatiei si poate crea multe dezacorduri, ceea ce nu e valabil pentru perioada anterioara a Imperiului Roman sau pentru perioada urmatoare a Evului Mediu. Prin urmare, in timp ce le multumesc consilierilor mei istorici, trebuie sa adaug ca nu am urmat intotdeauna sfatul lor”.
Intrati in fabuloasa lume creata de Ken Follet cumparand cartea la un pret convenabil.

Si a fost seara, si a fost dimineata

0.00
10

Calitate

10.0/10

Pret

10.0/10

Aspect

10.0/10

Oferta

10.0/10

Transport

10.0/10

PRO

  • Pret la reducere
  • Transport rapid
  • Editie atractiva
  • Design deosebit
  • Bestseller

Contra

  • Nu s au gasit

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.