Laptop Apple MacBook Pro 13, ecran Retina, procesor Intel® Dual Core™ i5 2.0GHz, 8GB RAM, 256GB SSD, Intel® Iris™ Graphics 540, macOS Sierra, Silver, INT KB

Laptop Apple MacBook Pro 13, ecran Retina, procesor Intel® Dual Core™ i5 2.0GHz, 8GB RAM, 256GB SSD, Intel® Iris™ Graphics 540, macOS Sierra, Silver, INT KB este un produs ce are foarte multe plusuri dar are si minusuri. Sa incepem cu plusurile, se stie ca upgrade-urile la MacBook se intampla foarte rar, cca 8 ani.

Dar cand se intampla, acestia vin cu cele mai noi inventii in materie de calculatoare portabile. In special acest model este foarte frumos. Apple MacBook Pro 13, ecran Retina are un design ultra modern, foarte elegant, chiar si fara renumitul mar luminos.

Pe oricine vei intreba chiar si pe cei mai carcotasi nu vor spune ca acesta este un laptop urat. Apple MacBook Pro 13, ecran Retina este mai mic, mai usor decat restul modelelor de 13 inch. De cum il vei deschide vei observa ca diferenta dintre celelalte laptopuri de aceeasi dimensiune este trackpad-ul.

Acesta este mult mai mare, aproape dublu, tastatura este impresionanta, tastele stil fluture sunt foarte prietenoase cu utilizatorul. In functie de cat de tare vei apasa pe taste acestea vor scoate zgomot. Aceste taste au cursa mai mica, va trebui sa te obisnuiesti cu acest tip de butoane.

Ce mai are in plus este touch bar-ul. Acest este multifunctional si foarte ajutator. Touch bar-ul lucreaza foarte bine in mai multe aplicatii, se poate folosi foarte usor si iti va fi de ajutor daca montezi video in Safari daca vrei sa treci de la o fereastra la alta.

Butoanele functionale sunt acum pe touch bar ascunse, de acum daca vrei sa pui pauza la muzica, sa  dai sunetul mai incet sau sa modifici luminozitatea va trebui sa iti iei ochii de la ecran si sa cauti butoanele pe touch bar. Pentru unele persoane aceasta functie este incomoda sau nu le este de foarte mare folos.

Pana si butonul ESC a fost mutat pe touch bar, exista posibilitatea sa il apasati de foarte multe ori pe zi atunci cand lucrati cu acest laptop. Totusi pe touch bar este un buton care le este de foarte mare folos utiizatorilor, acesta este butonu care porneste SIRI.

In timp ce lucrezi poti folosi alternativ aceasta aplicatie. Noile laptopuri de la Mac au un buton genial Fingerprint, acesta va este de folos la fiecare aprindere de ecran nu va mai trebui sa introduceti o multime de parole, username. Apesi linistit acest buton si imediat laptopul se va loga.

Ce te va lasa cu gura cascata este sunetul, laptopul este echipat in ambele parti ale trackpadu-lui cu doua difuzoare stereo ce scot sunete clare fara nici un fel de interferente.

Filmele si muzica care vor rula pe acest aptop te vor captiva. Display-ul este unul dintre cele mai bune de pe piata, Retina obisnuit este foarte bun, acesta este si mai bun, este foarte luminos, redarea culorilor este foarte aproape de realitate.

Persoanele care folosesc acest gen de laptop sunt DJ, graficieni, fotografi, cratori de muzica, proiectanti. Acestia se vor impiedica de minusurile pe care acest laptop le are. Pentru ca acest gen persoane vor sa isi uneasca aparatura la laptop acesta nu ii va lasa in prima faza.

Pentru ca nu are USB, pentru a conecta mai multa aparatura la Laptop Apple MacBook Pro 13 va trebui sa t folosesti de adaptoare, acest lucru nu este comod, pentru ca in jurul laptopului se vor aduna o multime de fire, adaptoare.

Nu ai unde sa unesti microfonul extern, mouse, SDcard. Cei de la Apple cred ca aceasta este calea spre viitor porturile USBC, acestea au in interior conexiune Thunderbolt, asta inseamna ca printr-o simpla conexiune vei avea transfer rapid de date” pana la 40gb/s”, incarcare cu energie.

Iar un minus foarte mare este eliminarea MagSafe, prin acest port puteai sa conectezi laptopul la incarator din orice pozitie,foarte usor.  Practic ai aruncat cablul in directia portului si acesta imediat se va uni prin conexiunea magnetica. Avantajul la portul USBC este ca se poate incarca laptopul din powerbank.Laptop Apple MacBook Pro 13, ecran Retina, procesor Intel® Dual Core™ i5 2.0GHz, 8GB RAM, 256GB SSD, Intel® Iris™ Graphics 540, macOS Sierra, Silver, INT KB este un produs ce are foarte multe plusuri dar are si minusuri.

Sa incepem cu plusurile, se stie ca upgrade-urile la MacBook se intampla foarte rar, cca 8 ani. Dar cand se intampla, acestia vin cu cele mai noi inventii in materie de calculatoare portabile. In special acest model este foarte frumos. Apple MacBook Pro 13, ecran Retina are un design ultra modern, foarte elegant, chiar si fara renumitul mar luminos.

Pe oricine vei intreba chiar si pe cei mai carcotasi nu vor spune ca acesta este un laptop urat. Apple MacBook Pro 13, ecran Retina este mai mic, mai usor decat restul modelelor de 13 inch.

De cum il vei deschide vei observa ca diferenta dintre celelalte laptopuri de aceeasi dimensiune este trackpad-ul. Acesta este mult mai mare, aproape dublu, tastatura este impresionanta, tastele stil fluture sunt foarte prietenoase cu utilizatorul. In functie de cat de tare vei apasa pe taste acestea vor scoate zgomot. Aceste taste au cursa mai mica, va trebui sa te obisnuiesti cu acest tip de butoane.

Ce mai are in plus este touch bar-ul. Acest este multifunctional si foarte ajutator. Touch bar-ul lucreaza foarte bine in mai multe aplicatii, se poate folosi foarte usor si iti va fi de ajutor daca montezi video in Safari daca vrei sa treci de la o fereastra la alta.

Butoanele functionale sunt acum pe touch bar ascunse, de acum daca vrei sa pui pauza la muzica, sa  dai sunetul mai incet sau sa modifici luminozitatea va trebui sa iti iei ochii de la ecran si sa cauti butoanele pe touch bar. Pentru unele persoane aceasta functie este incomoda sau nu le este de foarte mare folos.

Pana si butonul ESC a fost mutat pe touch bar, exista posibilitatea sa il apasati de foarte multe ori pe zi atunci cand lucrati cu acest laptop.

Totusi pe touch bar este un buton care le este de foarte mare folos utiizatorilor, acesta este butonu care porneste SIRI. In timp ce lucrezi poti folosi alternativ aceasta aplicatie.

Noile laptopuri de la Mac au un buton genial Fingerprint, acesta va este de folos la fiecare aprindere de ecran nu va mai trebui sa introduceti o multime de parole, username. Apesi linistit acest buton si imediat laptopul se va loga. Ce te va lasa cu gura cascata este sunetul, laptopul este echipat in ambele parti ale trackpadu-lui cu doua difuzoare stereo ce scot sunete clare fara nici un fel de interferente.

Filmele si muzica care vor rula pe acest aptop te vor captiva. Display-ul este unul dintre cele mai bune de pe piata, Retina obisnuit este foarte bun, acesta este si mai bun, este foarte luminos, redarea culorilor este foarte aproape de realitate.

Persoanele care folosesc acest gen de laptop sunt DJ, graficieni, fotografi, cratori de muzica, proiectanti. Acestia se vor impiedica de minusurile pe care acest laptop le are.

Beneficiaza de reducerea curenta – Pret redus!!!

Pentru ca acest gen persoane vor sa isi uneasca aparatura la laptop acesta nu ii va lasa in prima faza. Pentru ca nu are USB, pentru a conecta mai multa aparatura la Laptop Apple MacBook Pro 13 va trebui sa t folosesti de adaptoare, acest lucru nu este comod, pentru ca in jurul laptopului se vor aduna o multime de fire, adaptoare. Nu ai unde sa unesti microfonul extern, mouse, SDcard.

Cei de la Apple cred ca aceasta este calea spre viitor porturile USBC, acestea au in interior conexiune Thunderbolt, asta inseamna ca printr-o simpla conexiune vei avea transfer rapid de date” pana la 40gb/s”, incarcare cu energie. Iar un minus foarte mare este eliminarea MagSafe, prin acest port puteai sa conectezi laptopul la incarator din orice pozitie,foarte usor.

Practic ai aruncat cablul in directia portului si acesta imediat se va uni prin conexiunea magnetica. Avantajul la portul USBC este ca se poate incarca laptopul din powerbank.Specificatiile acesui laptop sunt urmatoarele:Procesorul este de familie Intel® Core™ i5, arhitectura Skylake, cu un cache 4092 KB, tehnologia folosita este 14 nm, cu doua numere de nuclee. Frecventa de lucru a procesorului este 2000 MHz, turbo boost pana la 3100 MHz, procesor grafic integrat Iris™ Graphics 540. Display-ul este de tip Retina LCD iluminat LED, de 13.3 inch, rezolutie 2560 x 1600, tehnologie IPS, functie speciala Glare.

Capacitatea de memorieRam este de 8GB, tip LPDDR3, frecventa de lucru este de 1866 MHz, unitatea de stocare este SSD de  256GB. Placa video este integrata de tip Intel Iris™ Graphics 540. Nu are unitate optica, sistemul audio este redat prin doua difuzoare stereo si Microfoane duale.

Camera web 720p FaceTime HD. Mai avem o iesire audio si doua porturi Thunderbolt. Comunicatii Wireless 802.11 ac si Bluetooth 4.2. Bateria este de tip Li-Polymer cu o autonomie de lucru pana la 10 ore (web wireless) Pana la 10 ore (filme pe iTunes). Caracteristici speciale Senzor lumina ambientala Trackpad Force Touch.

9.8

Calitate

10.0/10

Pret

9.0/10

Fiabilitate

10.0/10

Procesor

10.0/10

Design

10.0/10

PRO

  • Ecran luminos.
  • Foarte usor de folosit de oricine.
  • Bateria tine intreaga zi.
  • Tastatura foarte silentioasa.
  • Trackpad-ul foarte mare.

Contra

  • Nu are unitate optica.
  • Lipsa porturi usb.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.