Copiii de pe Volga Guzel Iahina

Guzel Iahina Copiii de pe Volga  Beletristica-Literatura universala

Guzel Samilievna Iahina este o scriitoare si scenarista rusa. S-a nascut in 1977 la Kazan si este castigatoare a premiilor literare Marea Carte si Iasnaia Poliana. In 2015 publica primul sau roman, “Zuleiha deschide ochii”, care a avut un succces rasunator. In 2018 publica romanul Copiii de pe Volga “. Romanele lui Guzel Iahina sunt in curs de traducere in peste 40 de tari. Guzel Iahina Copiii de pe Volga

In romanulCopiii de pe Volga” “am vrut sa vorbesc despre lumea coloniilor germane de pe Volga- vibranta, aparte, vie- o lume creata candva de oameni veniti din alta tara si pierduti astazi in negura timpului.Dar este si o poveste despre cum poate o mare dragoste sa nasca spaime in sufletul nostru si totodata sa ne ajute sa le depasim.”

Vezi oferta aici

Intriga

Viata simpla si linistita a lui Iakob Ivanovici Bach, un profesor in satul german Gnadental de pe Volga, este tulburata de un eveniment care ii schimba viata . Intr-o zi este chemat sa-I dea lectii unei tinere, Klara. Fiica unui personaj ciudat, Udo Grimm. De aici evenimentele se precipita si imprevizibilul isi face loc cu repeziciune. Klara fuge de acasa si este violata. Ajunge la Iakob Ivanoovici Bach, naste o fetita dar moare la nastere. Fetita va fi crescuta de profesor, care decide sa nu mai vorbeasca in urma multor intamplari tragice. Pentru a putea creste fetita, face un pact cu un politruc din sat. Pentru a obtine mancare, scrie basme pe care politrucul le publica in ziar cu numele sau.

Intre timp, bolsevicii transforma satul, il colectivizeaza, ii aresteaza pe cei bogati, inchid biserica si incep propaganda bolsevica.

Profesorul Bach gandea ca “noua putere instaurata la Petersburg abolise cerul, declarase soarele inexistent, iar pamantul il inlocuise cu aer(…)Credinta, scoala si comunitatea cele trei nuclee de nezdruncinat ale vietii in colonie– le fusesera confiscate gnadentalienilor. La fel ii fusesera confiscate morarului Wagner casa si vitele. Biserica fusese inchisa , pastorul Handel si sotia lui fusesera cat pe-aci sa fie trimisi in Nord, profesorul fusese izgonit din scoala”.

Totul se complica pana la sosirea celui de-al doilea razboi mondial.

Grabiti-va sa adaugati aceasta tulburatoare carte in biblioteca dumneavoastra!

Copiii de pe Volga Guzel Iahina

0.00
10

Calitate

10.0/10

Pret

10.0/10

Aspect

10.0/10

Oferta

10.0/10

Transport

10.0/10

PRO

  • Bestseller
  • Pret foarte bun
  • Transport rapid
  • Design deosebit
  • Editie de calitate

Contra

  • Nu s au gasit

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.